JUNIOREN:

Woezik C1 ontwaakt zeer sterk uit de winterslaap!!!! Na een periode waarin weinig werd gevoetbald heeft de C1 weer de toon gezet voor het tweede gedeelte van de competitie, door Leones C1 met 6-1 af te drogen!! Door behalve zeer gedreven te voetballen ook nog het positiespel goed te verzorgen was het eenvoudig de tegenstanders continu onder druk te houden. Al in de 10e minuut werd het 1-0 voor s.c. Woezik door een doelpunt van Arda Kolcak uit een voorzet van Wout Eggink. Nog voor de rust werd het 2-0 door een doelpunt van Ricardo Jabobs en was de wedstrijd in feite al gespeeld.

Toch bleef de C1 in de tweede helft het initiatief naar zich toe trekken en werd er nog vier maal gescoord. Doelpuntenmakers in de tweede helft waren Ricardo Jacobs (2x), en Shams Jakubi (2x). Daar moet bovendien nog bij worden vermeld dat zowel Wout Eggink alsook Sander vd Ploeg schitterende doelpunten maakten, maar deze werden afgekeurd omdat de grensrechter van Leones last had van een vervelende vlieg.

Man of the Match: Andy Moors.

Woezik D1 wint van AWC!!!

Na winst van de F- en E-pupillen, en de C-junioren zijn ook onze D-pupillen erin geslaagd onze buren, A.W.C. , te verpletteren. Verpletteren is het juiste woord, want de tegenstander kwam welgeteld slechts driemaal over de middellijn, waarbij de aftrap al is meegeteld. De einduitslag, 2-0 voor Woezik, was dan ook een slechte afspiegeling van de wedstrijd. s.c. Woezik D-1 creëerde kans op kans, maar kreeg de bal voor de rust niet achter de doelman van de tegenstander.

Na de thee werd het spel beter breed gehouden, waardoor het massieve blok verdedigers van de tegenstander werd omzeild. Uiteindelijk scoorde Raymon Leijtens uit een hoekschop de openingstreffer. Na de 1-0 kwamen de tegenstanders iets meer uit hun schulp, waarvan Floyd Watson gretig profiteerde door de 2-0 te scoren. Ook dit doelpunt was van top-kwaliteit...Floyd zag de keeper van A.W.C. voor zijn doel staan en lepelde de bal met veel gevoel over hem heen!

De twee scouts van de KNVB hebben samen met de overige toeschouwers genoten van het schitterende spel van s.c. Woezik!!!

Woezik C1 restant verslagen tot aan de winterstop:

De negende wedstrijddag voerde ons naar een van de meest bekende clubs van Nijmegen, voetbalvereniging Hatert. Ook hier kwamen we weer terecht op een prachtig complex aan het Maas-Waal kanaal. Onze wedstrijd moesten we helaas spelen op een slecht "achteraf-veld" met een kuil als middenstip. Hatert stond helemaal onderaan, deze wedstrijd winnen zou geen probleem mogen zijn. Vrij vlot kwamen we voor met 0-2 vlak voor rust maakte Hatert 1-2. In de tweede helft werd er niet goed gevoetbald maar nog wel twee keer gescoord door Woezik. Eindstand 1-4.

Een week later stond de uitwedstrijd tegen Union op het programma. Ook Union was een laagvlieger in onze competitie, winnen zou geen al te groot probleem "mogen" zijn. Onze warming-up verliep slap, dit had een eerste signaal kunnen zijn. Bij opkomst op het veld maakte de tegenstander een uiterst ongeorganiseerde indruk. De dug out bleef leeg er leek geen trainer of verzorger aanwezig te zijn. We speelden vervolgens de slechtste wedstrijd van het seizoen, helemaal niets lukte. Het positiespel klopte van geen kant, de passing was verkeerd en de verdediging was het best te vergelijken met een Zwitserse gatenkaas. Geen enkele speler slaagde er in om zijn teamgenoten te corrigeren. Volkomen terecht en onverwacht liepen we tegen een 6-3 nederlaag aan. Iedereen reisde met een grote kater terug naar Woezik.

Op 20 november kwam de lijstaanvoerder op bezoek, DVV uit Duiven. Het bleek al snel dat zij niet voor niets bovenaan stonden. Snel en goed voetbal met enkele individueel zeer begaafde spelers en daarnaast enkele fors uit de kluiten gewassen jongens. De wedstrijd tegen de aanstaande kampioenen ging kansloos met 0-6 verloren.

De laatste wedstrijd voor de winterstop ging tegen Blauw Geel '55 uit Ede. Tegen deze ploeg hadden we de eerste wedstrijd onterecht met 3-2 verloren. In een goede wedstrijd werd maar een grote kans aan de tegenstander weggegeven. Woezik zelf creeerde minstens tien doelrijpe kansen, paal, lat en een gemiste penalty maakten dat het bij rust nog 0-0 stond. In de tweede helft liepen we nog gemakkelijk uit naar 2-0. Enige smet op de wedstrijd was dat de score nog veel hoger had kunnen en moeten uitvallen.

En zo bereikten we de winterstop met 16 punten uit 12 wedstrijden, 5 overwinningen, 1 gelijkspel en 6 nederlagen, waarvan er twee meer aan onszelf te wijten lag dan aan de sterkte van de tegenstander. Met plaats zes in de competitiestand hebben we onze doelstelling voorlopig echter ruimschoots bereikt. De rest van het seizoen zal gericht zijn op handhaving op een veilige middenmootpositie en zodra het competitieverloop dit toestaat voorbereiding op het seizoen 2000-2001 middels uitlenen van spelers en inpassen van nieuwe spelers. Bent u geinteresseerd in actuele wedstrijdverslagen van Woezik C1 kijk dan wekelijks voor alle nieuws op www.scwoezik.homepage.com. U hoeft dan niets meer te missen van alle verwikkelingen rond het fabuleuze elftal.