Kontakt
Webmaster

000614

IFÖ Bromölla IF - Olofströms IF 0-0

En oavgjord match som kändes som en tung förlust, där Bromölla trots sin överlägsenhet inte lyckas omvandla detta i mål och tre poäng. Nämnas bör också att Olofstöm kom till Strandängen med en enda avsikt, att spela defensivt och försöka gneta sig till en poäng. Olofströmarna hade inte ett enda rejält avslut på hela matchen. Ifögrabbarna hade förbenat svårt att skapa kvalificerade målchanser. Det saknades fantasi, självförtroende och fart i passningar och löpningar. Till saken hör också att domaren inte var till Bromöllas fördel. I första halvlek skulle Olofströms målvakt blivit utvisad 1,5 gånger. Först är Björn Andersson på väg att runda målvakten efter en frispelning när målisen stoppar bollen med handen utanför straffområdet. Sedan plockar han ner bollen med händerna och fortsätter att springa utanför straffområdet. Det var mycket märkligt att domaren blundade för dessa båda förseelser.

Det var dock inte bara domaren och motståndarna som var dåliga utan även hemmalaget var särdeles fantasilösa och visade ingen skärpa i anfallsspelet. Det skapades dock ett antal lägen som man borde ha avgjort på. Fredrik Ljunggren hade ett rungande skott som räddades mirakulöst. Stoffe Augustsson gjorde en av få utmaningar och var på väg igenom men sköt lite väl ivrigt och snabbt utanför. Martin Michalski hade ett jätteskott i ribban. Ca 20 hörnor slogs utan att resultera och Danne Holmqvist var nära att komma rätt på ett par inlägg. Det var dock som förgjort denna afton, bolluslingen skulle bara inte in i målet.

Nu gäller det att jobba vidare ännu hårdare och positivt utan att gnälla trots att poängskörden hittils har varit snål framförallt på hemmaplan. Göres detta så kan det trots allt bli toppstrid för laget som trots allt besitter en hög potential.

000605

Näsby IF - IFÖ Bromölla IF 1-4

Äntligen en 3 poängare i derbyt mot Näsby IF. Och den var hur rättvis som helst. Bromölla var det hetare laget man jobbade som ett lag, vågade misslyckas och man slet i 90 min. Men man började nervöst och lät Näsby stick upp i ett par farliga anfall. Men efter 20 minuter så dras Robin Nennesson ner i Näsbysstraffområde och dommaren kan inte mer än att blåsa straff. Robin slår själv straffen i mål. Kort därefter så rinner Björn Andersson igen och helt ren med målvakten slår han den rätt på en utrusande Näsby målvakt. Bromölla dominera stort nu och man kommer i den ena anfallsvågen efter den andra men utan att lyckas i avsluten.

I andra hinner man knappt sätta sig förrän Björn Andersson utökar ledningen till 2-0 efter ett mönsteranfall där det är 6 Bromölla spelare som var iblandad i anfallet. 10 minuter senare är det dags igen, Marcus Järvensivu får en stickare. Han springer ifrån sin markering och kan kallt rulla in 3-0. Därefter backar man hem vilket straffar sig omgående eftersom Näsby reducera på en fast situation. Bromölla höjer då tempot igen och Näsby har svårt att hänga med. Inbytte Christian Blom kommer runt på kanten och spelar snett inåt bakåt till en helt fri Richard Berner som tar emot bollen innan han kallt rullar in slut resultatet till 4-1. Man gjorde en helt underbar match man jobbade som ett lag, man vågade misslyckas med en dragning men framför allt man jobbade och slet kopiöst i 90 minuter. Härligt Bromölla!

Målen: R.Nennesson, B.Andersson, M.Järvensivu, R.Berner

000529

IFÖ Bromölla IF - Kalmar AIK 0-1

Bromölla åkte på en mycket tung förlust hemma på Strandängen med 0-1 efter att inbytte Kalmar anfallaren kunde pricka in seger målet i den 92:a minuten. Matchen började annars i ett trevande tempo man kände på varandra men matchen tog aldrig fart efter den inledande kvarten. I den 20:e minuten åker en Kalmar spelare ut efter 2 gula kort och Bromölla tar över spelet men skapar inga chanser man har bollen men det ser väldigt trögt ut på plan. Det händer inte så mycket i första halvlek, David Nordström hade ett bra skott som smet precis utanför stolpen. I andra så tog Bromölla över man lät inte Kalmar sticka upp speciellt ofta men Bromölla hade väldigt svårt att skapa de direkt farliga målchanserna som man är van att se Bromölla. Marcus Järvensivu rann i genom med halvtimmen kvar men Karlmar målvakten räddar till hörna som blir Bromöllas bästa chans, Christofer Augustsson slår hörnan som Fredrik "Feffe" Karlsson möter med huvudet och är på väg in i mål men räddas på mållinjen av en utespelare. 5 min senare så har Bromölla ytterligare en hörna som rensas undan på mållinjen. Man skapar inte mer än de chanserna och det är alldeles för lite för att spela med en man mer på plan i 70 min. På stopp tid kontrar Kalmar som rinner igenom försvaret och prick skjuter in seger målet. En väldigt tung förlust, man verkar spela utan självfötroende, man måste våga att misslyckas för att lyckas. Dra en kille 6 av 10 gånger och det kan bli farlig 6 ggr men gör man inte det så händer inget, skit i att man misslyckas 4 ggr. Man måste försöka att hitta tillbaka till sitt eget spel. Stundtals så såg det ut som att man inte hade roligt på plan man vill inte ha bollen man var rädd att bli av med den, man vågade inte löpa i luckorna. Vi måste ta oss i kragen och sänka våra egna krav inte lagets mål men kanske våra egna krav och mål så kommer nog spelet att lossna. Nu väntar Näsby på måndag i nästa vecka och Näsby ska inte få det lätt!

000522

IFK Karlshamn - IFÖ Bromölla IF 4-1

Bromölla inkasserade sin andra raka förlust i årets division III spel efter en stundtals bedrövligt match från Bromöllas sida. Men man öppnade väldigt piggt och redan efter 5 min så löpte Stoffe Augustsson igenom mittförsvaret och fick en långboll av Martin Michalski Stoffe lobbade men inte bättre än att den gick brevid målet. Minuten efter det så rann Daniel Holmquist igenom och helt ren med målvakten så rullar Danne bollen till vänster om målvakten men den tar i insidan av stolpen. Bromölla radade nu upp chanserna men man fick aldrig till det riktigt i avslutningarna då mitt i all Bromölla press kontrar Karlshamn och kan göra 1-0 lite orättvisst. Därefter tar Karlshamn över mer och mer av spelet och kan göra 2-0 efter 17 min spel. Bromölla reser sig efter detta och skapar några halvchanser men när det åter står 5 min av första halvlek så kommer Robban Holmquist in från vänster kanten och skjuter men inte bättre än att den fastnar på en helt fristående Martin Michalski som kan rulla in reduceringen. Ett resultat som står sig halvleken ut. I början på andra så tar Karlshamn kommandot och rullar på och just när det känns som att Bromölla är på väg in i matchen så dimper det ner en boll i Bromöllas straffområde man får inte bort bollen utan en Karlshamns spelare drar på för kung och fosterland och får en kalasträff som letar sig bort i gavlen 3-1. 4-1 kommer med en kvart kvar att spela när dommaren dömmer straff till Karlshamn på en tveksam situation. Matchen är nu definitivt avgjord och det blir inget vidare spel den sista kvarten som återstod utan Bromölla förlorar med 4-1 på Vägga IP. Man är nu nere i en djup formsvacka, man måste börja jobba som ett lag och hitta tillbaka till sitt eget spel, det går inte med en massa en mans shower. Alla måste ta sitt ansvar och SPELA ENKELT det är det svåra med fotbollen men Bromölla kan det och när man gör det är det inte många lag som hänger med! Det är bara att ta nya tag och komma igen. Karlmar AIK ska få en hel del att göra på lördag.

Målen: Martin Michalski (44 min)

000515

IFÖ Bromölla IF - Perstorp SK 1-2

Bromölla gjorde sin sämsta match för året då man föll i en tidig "seriefinal" hemma mot Perstorp SK med 1-2. Man hade ingen vilja, tempo eller kämpaglöd. Matchen började lite trevande men efterhand så tog Perstorp över och kunde efter en halvtimmes spel ta ledningen med 1-0 efter att man hade kommit runt på kanten och slog ett inlägg mot första stolpen och olyckligtvis så nickskarvade Fredrik Ljunggren den i eget mål. Efter det så jämnade sig spelet ut någon men Bromölla hade väldigt svårt att skapa några chanser fram till den 43:e match minuten så Christofer Augustsson slå en lång boll över backlinjen fram till Marcus Järvensivu men målvakten hinner före men han tar men händerna utanför straffområdet och blir då följaktligen utvisad. Den följande frisparken slår Stoffe Augustsson nästan rätt på målvakten som kan tippa den till hörna.

I andra började Bromölla piggt och kunde genom Martin Michalski kvitera genom ett underbart lobmål. Efter detta hade Bromölla sin bästa period men man skapade inget framför Perstorps målvakt. Perstorp med en man mindre krigade sig in i matchen och när det endast återstod 5 min så kommer en Perstorps spelare ner på kanten och Fredrik Karlsson följer med och täcker ut honom men han får in ett inlägg som går över linjen men går i en båge in på planen igen och där möter en Perstorps spelare bollen på volly och får kanonträff som seglar in i bortre krysset. Bromölla spelarna reagera direkt på att bollen var ute och springer ut till linjedommaren som knappast kan ha sett bollen eftersom han stod 15 m upp i banan. Men man får ändå räkna det som rättvist, Perstorp vill mer man ville verkligen vinna denna matchen Bromölla så tama ut och man hade svårt att hitta sitt så väg vinnande passningsspel. Nu har man gjort årets enda bottennapp (förhoppningsvis), nu siktar vi framåt mot nästa utmaning, IFK Karlshamn bort på Vägga.

Målen: Martin Michalski (50 min)

000509

Växjö BK - IFÖ Bromölla IF 0-1

A-laget tog sin 3:e raka 3 poängare borta mot Växjö BK. Bromölla har alltid haft svårt för Växjö hemma som borta men man gjorde en riktigt kämpa match trots den gassande värmen! Matchen började lite avvaktande inget av lagen tog något iniativ, men efter 5 min så trillar Bromölla upp ett fint anfall där "Stoffe" Augustsson avslutar med ett hårt skott som Växjö målvakten får tippa till hörna. Hörnan blir resultatlös men det skulle inte hörnan bli efter 25 min när Danne Holmquist nickade in ledningsmålet. Bromölla skapade ett par chanser utan att riktigt oro Växjö målvakten men Växjö skapade istort sett ingeting mot Martin Lundborg.

Andra halvlek var inte mer än 8 min gammal när dommaren visar ut Robert Holmquist. Först så får han en varning för "gruff" kort därefter ser dommaren att "Robban" har sitt halsband på sig och blir varnad på nytt och blir där med utvisad. Bromölla var åter en man mindre med 40 min kvar att spela. Men man tog sitt ansvar, man ställde upp och hjälpte varandra. Man jobbade och slet kopiöst över hela planen. Växjö fick aldrig en riktigt "het" chans att kvittera men Martin Lundborg gjorde ett par fina ingripande. Bromölla hade ett par jättelägen att definitivt avgöra först var det "Feffe" Karlsson som nickade i ribban och returen gick till Robin Nilsson men precisn är han skulle slå in bollen så stundsade den upp och Robin missade målen. Martin Svensson fick en jättechans kort efter att han hade blivit inbytt men sköt rätt på målvakten. Det största chansen hade "Feffe" som var helt ren 2 m från målvakten när han fick ett inspel från vänsterkanten men sköt över! 0-1 stod sig matchen ut och nu blir det en tidig seriefinal på strandängen nu på söndag mot Perstorps SK.

Målen: Daniel Holmquist (25)

000502

Saxemara IF - Ifö Bromölla IF 0-2

A-lags pojkarna kunde inkassera sin andra raka seger och har fått en mycket bra start på seriespelet. Segern grundlades efter ett mycket stabilt försvarsspel. Matchen började annars lite trevande i den gassande vårsolen med mycket långbollar. Efter en halvtimme drog dock Bromölla upp ett anfall på högerkanten och Fredrik Ljunggren slog ett mycket bra inlägg som nickspecialisten Daniel Holmqvist mötte snyggt och 0-1 var ett faktum. Andra halvlek började annars olyckligt för Bromölla när Marcus Järvensivu blev utvisad i den åttonde minuten. Han hölls fast, tröttnade på bevakningen och sparkade på Saxemaraförsvararen som inte var sen att förstärka smällen genom att ligga kvar och beklaga sig. Den assisterande domaren såg sparken men inte fasthållningen och ?Järven? fick lämna planen.

Utvisningen blev dock som så ofta en positiv injektion till laget som drabbades. Våra killar tog ännu större ansvar, jobbade hårdare och tog tag i spelet ännu bättre. Bromölla radade upp flera chanser. På en av dessa mötte Christofer Augustsson ett inlägg men missade bollen. Det blev dock inte sämre än att han kunde nå bollen igen och med kyla lätta bollen över en lurad målvakt till 0-2. Några minuter senare kunde Robin Nilsson spä på ledningen på en hörna men hans nick smet tätt utanför.

På det hela taget gjorde Bromölla en stabil insats. Försvaret agerade mycket bra och tillät inte Saxemara att skapa särskilt mycket farligheter. På de få farligheter som uppkom ingrep målvakten Martin Lundborg alert. I anfallsspelet finns det mer att önska, det krävs mer rörlighet och passningstempo för att vi supportrar ska vara helt tillfreds. Det kommer nog när vi planerna blivit bättre och vi kommit in en bit i serien.

Målen: Daniel Holmquist (30), Christofer Augustsson (55)

000425

IFÖ Bromölla IF 2-1 Västra Torsås

Bromölla vann årets första match mot Västra Torsås med 2-1. Matchen inleddes i ett väldigt trevande och nervöst tempo och passningsspel men även planen spelade spelarna ett spratt, den var ojämn gropig ja det var minst sagt pinsamt dålig. Men efter hand så tog Bromölla över mer men skapade inte några direkta farliga chanser inte förrän Jonas Gustavsson kunde nicka in ledningsmålet efter en halvtimmes spel. 1-0 stod sig halvleken ut. I andra så hann man inte mer än sätta sig förrän Marcus Järvensivu löpte sig fri efter en fin framspelning av "Stoffe" och Marcus gjorde inga misstag och Bromölla dominerad nu fullständigt. Men man hade svårt att skapa de riktigt farliga chanserna man hade dock en jättechans att göra 3-0 när Michalski slå en snabb fispark som friställer Järvensivu som prickar stolpen. När det återstår 15 min börjar Bromölla backa hemåt och man låter Västra Torsås ta över mer och de kan flytta fram laget och utdelningen kommer med 5 min kvar när deras kvicke anfallare får en boll på djupet och rundar Lundborg och rullar in 1-2 som blir slut resultatet. En premiär brukar aldrig vara lätt och speciellt svårt brukar det vara att möta nykomlingar men jag tycker ändå att man kontrolerade matchen på ett bra sätt, visst det går att förbättra visa saker men det kommer med tiden. Bäst i Bromölla var mittbacksparet Fredrik Svensson och Jonas Gustavsson.

Målen: Jonas Gustavsson (30min), Marcus Järvensivu (47min)