Fotbolls klubbar

Kontakt
Webmaster

000417
I helgen spelade Bromölla sin sista träningsmatch innan serien startar om en vecka. Bromölla öppnade väldigt bra och skapade ett par chanser men kunde inte få in bollen. När det återstod 10 min av första fick Macke Järvensivu bollen ryckte elegant förbi mittbacken och lyfte kyligt bollen över målvakten och 1-0 var ett faktum. När det endast återstod 30 sek av första halvlek kvitterade KFF. I andra så tappade Bromölla lite av sitt spel och KFF kunde väldigt snyggt gör 1-2 på en cykelspark men Bromölla reste sig och kvitterade genom Daniel Holmquist på nick sen så hade Bromölla ett par heta chanser men man lyckades aldrig få in bollen då tog KFF åter ledningen på en tilltrasslad situation där en KFF spelare tillslut petar in lednings bollen. Men Bromölla gör en väldigt stark sista 20 min och orkar kvittera med 8 min kvar genom Robert Holmquist. Bromölla ska he en eloge för att orka resa sig 2 gånger och ta en poäng det var väldigt viktigt.

000409
Igår mötte A-laget div III kollegan Kirseberga från Malmö. Bromölla har alltid haft svårt för Kirseberga och fick så även igår. Kirseberga var först på alla bollar och Bromölla hängde inte riktigt med. I börjarn på andra halvlek så tog Kirseberga rättvist ledningen med ett praktskott rätt upp i krysset därefter så hade Bromölla sin bästa period och man fick till en kvitering genom Marcus Järvensivu som stod sig matchen ut. Bromölla gjorde sin sämsta tränings match för året enda positiva med gårdagens match var att man fick med sig 1 poäng och det är viktigt att man kan ta åt sig en poäng när man inte kommer upp i normal standard.

000405
Igår spelade A-laget sin första match sedan man kom tllbaka i från träningslägret i Italien. Matchen öppnade i ett rasande tempo de första 15-20 min innan man fick ordning på bollen och kunde börja rulla den längs marken. Bromölla spelade väldigt bra hela första halvlek och man spelade stundtals ut Karlskrona som är nykomlingar i div II. 3-1 i halvtid var rättvist i andra så öst man på och gick ifrån till 4-1 innan KAIF kunde reducera. Bromölla spelade ett piggt och aggresivt anfallasspel där många följde med i anfallet. Matchen slutade tillslut med seger 5-3. U-laget möte IK Kamp nykomligen i div V och man spelade även här väldigt fin fotboll. Man lät bollen göra jobbet och då hängde inte Kamp med man gick ifrån till 4-0 innan Kamp fick trösta med ett reducernings mål. Bromölla var det bättre laget matchen igenom.

000326
Damlaget spelade igår sin andra match i DM läs mer här

000320
I helgen var det dags för första gräs matcherna. A-lag var först att spela och man gjorde det på ett bra sätt. Det är inte lätt att komma ut på gräs och prestera ett kanonspel men Bromölla spelade stundtals väldigt bra. Man tog ledningen genom ett självmål i mitten av 1:a halvlek. Iandra fortsatte man att spela fin fotboll men man skapade inte de riktigt vassa målchanserna utan mer lite "halvchanser" men med 15 min kvar att spela så nickade Christofer Augustsson in 2-0 som blev slutresultatet. U-laget spelade även de mot Osby och man började bra coh tog ledningen rätt så tidigt genom André Karlsson. Efter det så tappade man lite av sitt spel och Osby kunde ta över men utan att skapa de direkt farliga målchanserna. I andra så tog Bromölla över helt och hållet och dominerade stor. Men man lät Osby sticka upp i en kontring och Osby kunde kvitera. Men efter det så radade Bromölla upp chans efter chans utan att lyckas sätta dit den. Men på en hörna så nådde Björn Andersson högst och nickade i 2-1 som blev slutresultatet.

000320
Igår spelade damlaget sin första Dm-match mot Billesholms IF. För att läsa mer klicka här!

000313
Ihelgen åkte A-laget till Åhus för att spela men matchen borde ha blivit inställd pga av den urusla planen. Såg mer ut som ett kinesiskt risfält där stor delar av planen stod under vatten. Bromölla var det lag som behärskade underlaget bäst och spelade väldigt bra stundtals, man satte hög press på Åhus backarna som fick inrikta sig på att rensa så fort de fick bollen medan Bromölla rullade på så bra det kunde. Bromölla tog rättvist ledningen på straff genom Robin Nilsson. I andra fortsatte Bromölla spela bra. Men när det återstod 20 minuter började man tröttna och Åhus hade sin bästa period i matchen och man kviterade på deras 2 skott på mål under hela matchen. 1-1 blev slutresultatet. U-laget spelade på en något bättre hemma plan mot nykomlingen i div IV Fjälkinge IF och man började lite avvaktande och Fjälkinge kunde göra 0-1 efter ett snyggt anfall. Bromölla spelade upp sig därefter och kviterade på hörna genom Patric Svensson sen så stod matchen och vägde, planen gjorde inte spelet bättre den var väldigt lerig så det var svårt att få ett riktigt passningsspel. Men i slutet av första så tog en Fjälkinge spelare bollen av våran mittback och serverade en fin boll till sin andra anfallsspelare som enkelt kunde göra 1-2. Andra halvlek var jämn planen var nu ännu sämre så det blev mycket sparka och spring fotboll. Fjälkinge vann matchen tillslut med 1-3.

000310
Ihelgen är det åter dags för båda lagen att spela. A-laget åker till Åhus på lördag för att möt ett väldigt formstarkt Åhus HBK. Åhus har visat sig vara väldigt starka i år, man har slagit både Lunds BK och Högaborg men ett hungrigt Bromölla brukar ställa till besvär för Åhus. U-laget tar sig an Fjälkinge som är nykommlingar i div IV och man har sattsatt rätt hårt på att plocka till sig spelare man knöt bla till sig Christian Jönsson som återvänder till sin moderförening. Christian som har 4 år i Bromölla, han får se upp på söndag!

000306
Ihelgen spelade båda lagen. A-laget slog tillbaka AIK Atlas med 3-0 efter fint spel i nästan hela matchen. Man saknade en del spelare men det märktes inte man rullade ut Atlas stundtals. Robin Nilsson stod för matchens delikatess när han sätter en cykelspark i kryss på en hörna. Målen: Robin Nilsson, Marcus Järvensivu, Daniel Holmquist.

U-laget mötte ett mycket starkt Mjällby B-lag. Bromölla hade inte mycket att säga till om, man skapade dock ett par chanser men man hade inte kylan i avsluten. Man bör tillägga att av Mjällbys 11:a så hade 8 av dem div I erfarenhet. Nu blir det istället att ta nya tag och besegra Kiaby IF på tisdag.

000303
Imorgon är det dags för A-laget att möta AIK Atlas i Karlskrona och Bromölla har lite problem med att få ihop ett lag. Förtillfälligt är det många som är skadade och sjuka så det blir att några kommer att få dubbelspela ihelgen. U-laget spelar på söndag borta mot Mjällby's U-lag och 'ven där finns ett antal frågetecken.

000301
I går spelade A-laget sin 5 :e träningsmatch för året och man vann med 1-0. Att vinna mot Jämshög tycker jag var väldigt bra och roligt med tanke på att man lät många första års- seniorer spela och de skötte sig väldigt bra. Man skapade inte så speciellt många chanser men när chansen dök upp så var man framme och störde. Man satte hög press vilket oftast gav Jämshögs spelarna ont om tid och man vann på det viset bollen. Målet: Robin Nilsson

000228
I helgen var båda lagen ifarten. Först ut var A-laget i lördags. Bromölla vann matchen fastän att man inte presterade så värst bra spel och det är viktigt att vinna sådana matcher men det kommer att krävas mer framöver i fall man ska vara med och slåss om serie segern. Tyvärr så skadades M. Michalski, R. Berner och D. Holmquist. Målen: D. Holmquist, M. Järvensivu, R. Holmquist, M. Svensson.

I går spelade U-laget sin match mot SGIF. Matchen förstördes stundtals av den svåra vinden. SGIF var lite bättre i första halvkek pga vinden. I ansdra tog Bromölla över och var överlägset i man tog tag i spelet och man spelade verkligen bra. 0-0 i halvtid blev 5-0 till slut. Målen: B. Andersson *2, T. Qvarforth, C. Blom.

000223
Igår spelade IFÖ U mot Jämshög. Man spelade inte lika bra som man gjort tidigare men man gjorde ändå en väl genomförd match. Matchens enda mål gjordes av Björn Andersson som slog en mycket vacker frispark i mål. Bromölla kämpade på bra men som sagt man kom inte upp i normal standard. Närmast väntar matcher till helgen för båda lagen. IFÖ A tar emot Höllviken på lördag kl 13:00 medan U-laget möter SGIF hemma på söndag kl.12:00.

000221
I lördags gjorde Bromölla åter en bra match mot Ängelholm. Bromölla spelade stundtals ut Ängelholm och man tog välförtjänt ledningen i den 20:e min genom Martin Michalski. Bromölla skapade sen ett par halv chanser innan Ängelholm fick en frispark någon meter utanför straffområdet. Frisparken tog i muren och ändrade riktigt vilket ställde Martin Lundborg och 1-1 stod sig halvleken ut. I 2:a halvlek så fortsatte Bromölla att spela bra men utan att skapa några direkt farliga chanser. Alla förtjänar beröm för en väl gonomförd match. U-laget tog sig an Hörviken i söndags och man spelade väldigt bra. Hörviken tog lednigen men Christian Blom kviterade och sen så hade man ett par fraliga chanser men 1-1 stod sig matchen ut.

000218
I morgon är det dags för en ny träningsmatch och Ängelholm står för motståndet. Ängelholm som blev 2:a i sin div III serie förra året är favoriter att vinna sin serie i år så det ska bli en spännande match imorgon. Laget är enligt följande: Martin. R, Rikard. B, Fredrik.L, Fredrik.S, Martin.S, Christofer.A, David.N, Robin.N, Robert.H, Martin.M, Marcus.J avbytare: Daniel.H, Mikael.N, André. K. Matchen spelas i Ängelholm kl 15:00