Kontakt
Webmaster

000608

IFÖ Bromölla IF - Staffanstorp

Matchen mot Staffanstorp söndagen den 4/6 på Strandängens B-plna blev något alldeles fantastiskt. Det var match i 15 minuter sedan var det utklassning! Det var en match där allting fungerade och det gjorde det tack vare att spelarna uppträdde som ett lag. Man manövrerade ut Staffanstorp med ett fantastiskt passningsspel mede ett och två tillslag på bollen. Man hade djup och bredd i sitt spel. Det fanns fantasi i spelet. Man vågade utmana sina motståndare och man hade roligt på planen. Varje spelare tog sitt ansvar och spelade med både hjärta och härnan. Halvtidsresultatet stannade vid 6-0 (kunde varit det dubbla) Andra hlavlek var något sämre än den första men vi vann den med 4-0. Alla i laget gjorde en mycket bra insats med ett extra plus till Crille Blom som svarade för 3 mål och 6 målgivade passningar.

Målen: C.Blom *3, D.Holquist *3, F.Svensson*2, M.Svensson och R.Berner

000530

Lunds BK - IFÖ Bromölla IF

På måndagskvällen tog IFÖ en rejäl skalp då man bortabesegrade Lunds BK på ett blåsigt Klostergården. Matchen började lite trevande för IFÖ's del men efter 10 minuter började man hitta sitt vägvinnande spel med bra passningar, rörlighet, snabba omställningar och ett mycket bra försvarsspel. Det var därför inte orättvist när IFÖ i den 27:e minuten tog ledningen med 1-0 efter ett mönsteranfall. Det var Daniel Axelsson som på sin högerkant drog upp anfallet spelade Adam Persson som utmanade och kom förbi sin back och spelade snett inåt bakåt där Martin Svensson mötte med vänster utsida, PANG!, ribba in och ledning för IFÖ. Bromölla forsatte att skapa chanser och tog rättvist ledningen med 2-0 i den 36:e minuten på ett långskott av Jonas Persson efter förarbete av Marcus Järvensivu och Robin Nilsson (fr.o.m Robin Nennesson). Det var bud på fler mål men halvtidsresultatet stannade vid 0-2.

I andra halvlek fick IFÖ spela med blåsten i ansiktet och blev ordentligt tillbakapressade. I nära 20 minuter var det spel om ett mål, men med en underbar inställning och ett välorganiserat försvarsspel kunde man freda sitt mål. De sista 25 minuterna av matchen jämnades spelet ut och Bromölla spelade sig fram till flera frilägen och borde satt dit ett par bollar till. Det var för dagen många bra spelare i IFÖ, men framför allt uppträdde man som ett lag som kämpade och slet för varandra i 90 minuter. Man spelade stundtals en väldigt fin fotboll med bra kortpassningsspel, fina kombinationer och ett välorganiserat försvarsspel. Skall man nämna några spelare måste man börja med M. Rosberg i målet som agerade med pondus och som inte gjorde ett misstag på hela matchen. En oerhört bra backlinje med P.Olvmyr, T.Qvarforth, B.Andersson och A.Nilsson. Ett hårt arbetande och kreativt mittfält med M.Svensson, J.Persson, R.Nilsson, D. Axelsson. Ett anfallspar M.Järvensivu och A.Persson som skapade mycket oreda i Lunds försvar och till sist F.Andreasson och M.Ragnstål med fina inhopp. André Karlsson blev tyvärr skadad efter 10 minuter och fick utgå. Det var visst hela laget!

000525

IFÖ Bromölla IF - Kristianstads FF

Fredagskvällens match mot KFF började riktigt dåligt för vår del. Det var snedsparkar, dåligt försvarsspel, panik i våra uppspel osv. Detta ledde till att KFF kunde ta ledningen med 1-0 i den 15:e minuten och ökade på sin ledning till 2-0 i den 35:e minuten. Det kunde varit ännu större siffror, men vi hade Martin Rosberg som emellanåt agerade som en levande vägg i målet. I slutet av halvleken började vårt spel att komma igång och vi skapade en massor av chanser. Därför kom inte Björn Anderssons reducering som en överrasking när han i den 40:e minuten iskallt rullar in bollen i mål efter ett fint förarbete av Crille Blom. Halvtidsresultatet stannade vid 1-2.

I andra forsatte vi att spela bra fotboll och pressade tillbaka KFF rejält. I mitten av halvleken drabbades båda lagen av varsin utvisning. Det var Crille Blom som satsade mot KFF's målvakt. Målvakten blev förbannad och slog ner Crille, som i sin tur blev förbannad och dubbel utvisningen var ett faktum. Några minuter senare kvitterade Marcus Järvensivu till 2-2 assisterad av Danne Eriksson och André Karlsson. Vi hade sedan massor av chanser att avgöra matchen men bollen tog i stolpen, rensades undan på mållinjen, målvakten räddade osv. På övertid skapade KFF en del bra lägen men vi lyckades hålla tätt och matchen slutade 2-2, vilket var med tanke på vår dåliga start i matchen får anses vara ett rättvist resultat. Ett stort plus till hela laget som kämpar och sliter för varandra även när spelet går i baklås. Skall någon nämnas blir det målvakten Martin Rosberg och Björn Andersson på mittfältet som denna match hade det där lilla extra.

000517

IFÖ Bromölla IF - Åhus Horna BK

Ett revanschsuget IFÖ tog på fredagskvällen emot Åhus Horna på Strandängens A-plan. Vi hade i en träningsmatch förlorat mot Åhus med 1-5 och ville visa att den matchen bara var ett olycksfall i arbetet. IFÖ tog tag i matchen direktoch gav inte Åhus några som helst ytor att spela fotboll på. Det var istället IFÖ som hade det mesta och bästa av spelet och vi skapade massor av målchanser utan att få in bollen i mål. Det dröjde ända till den 30:e minuten innan vi fick hål på Åhus. Målskytt André Karlsson fint framspelad av Crille Blom och Danne Eriksson. 1-0 var också halvtidsresultatet. I andra halvlek fortsatte vi att skapa massor av målchanser men med både tur och skicklighet kunde Åhus rensa undan framför sitt mål. I mitten av halvleken skapde Åhus en del farligheter mest på fasta situationer men Ifö's försvar och målvakt (Rosberg) kunde ganska lätt avväpna Åhusspelaren. Iställt är det IFÖ som i den 72:a minuten avgör matchen på en fast situation. Det är återigen Crille och Danne som står för framspelningen till målet. De slår en kort hörna, ett perfekt inlägg och där står Björn Andersson och nickar bollen i mål. Matchen var avgjord. Sista 18 minuterna var bara en transportsträcka fram till slutsingnalen. Hela laget gjorde en mycket bra och stabil insats med extra plus till målvakten Martin Rosberg som höll nollan för första gången i årets seriespel, våra mittbackar Totte Qvartforth och André Karlsson, Björn Andersson på mittfältet och våra forwards Crille Blom och Mikael Nyman som skapade oehört mycket men som tyvärr inte fick göra några mål idag.

000510

IFK Trelleborg 5-1 IFÖ Bromölla IF

IFK Trelleborg kom till spel med 2 raka segrar i bagaget och tog omgående tag i matchen. Det var emellertid Bromölla som tog ledningen i den 11:e minuten genom Marcus Järvensivu, fint framspelad av Daniel Eriksson efter en frispark av Andres Nilsson. Säg den glädje som varar! Mindre än minuten efter Bromöllas ledningsmål slarvar Bromölla med ett uppspel och "pang" 1-1 var ett faktum. Sedan följde långbollar, snedsparkar, missade målchanser osv fram till den 30:e minuten då Trelleborgs målvakten sparkar ut bollen långt och högt. I vår iver att ta bollen innan studs springer 3 spelare och kollar på bollen, men ingen tar den ochTrelleborg tar lednigen med 2-1. Sista kvarten i första halvlek får Trelleborg en hörna som resulterar i 3-1, Var fanns markeringen?? 4 Trelleborgsspelare var fria!

I den 75:e minuten får vi en farlig frispark en bit utanför Trelleborgs straffområde, som vi istället för att utnyttja blir bortkontrade på och 4-1 efter en snygg språngnick var ett faktum. 10 min senare fastsälldes slutresultatet till 5-1 efter ett mycket snyggt Trelleborgs anfall. Det är bara att gratulera IFK Trelleborg till segern. Dom var bättre än oss, vi kan inte skylla på något. Vi hade i och för sig 5 st 17 åringar med i laget, 2 från start men de skötte sig alldeles utmärkt. Plusbetyg till Fredrik Andreasson, Andreas Nilsson och framför allt till Daniel Axelsson som var Bromöllas klart bästa spelare. Övriga kan betydligt bättre!

Målen: Marcus Järvensivu

000502

IFÖ Bromölla IF 4-1 IFK Simrishamn

Mitt under demonstrationer och marscher blåste domaren igång U-lagets 3:e seriematch för året. Redan efter 9 min tog Simrishamn ledningen på straffspark sedan David Nordström varit för tuff i sitt spel. Det hann dock bara gå 4 min innan Micke Nyman kvitterade till 1-1 efter en mycket bra löpning och en vass avslutning. Passningen från Daniel Ericsson var mästerlig. Första halvlek var ingen direkt höjdare men Bromölla hade greppet om händelserna och skapade en hel del chanser utan att få bollen i mål. Andra halvlek hann knappt att börja innan Marcus Järvensivu nickade in 2-1 efter ett högerinlägg signerat David Nordström. Fredrik Andreasson hade varit på plan i några minuter när han frispelar Christian Blom som ensam med målvakten inte gjorde något misstag. 3 min senare slår Crille Blom till igen och gör sitt 2:a mål för dagen efter att blivit frispelad av Andreas Nilsson. 4-1 och Simrishamn var ett slaget lag. Detta blev också slutresultatet som måste ses som rättvist efter en väl genomförd match. Det fanns många bra spelare i laget men man måste nämna Fredrik Andreasson och Daniel Axelsson som kommer från J-truppen och spelade mycket moget och bra. Vilken bredd IFÖ Bromölla IF har!!

000422

Ystad IF FF 2 - 7 IFÖ Bromölla IF

På en kanonplan, härligt väder och en underbar inställning så krossade Bromölla Ystad och vann med hela 2-7. Efter en fantastisk 1:a halvlek (ledning 1-5) så tillät man Ystad sticka upp i 2:a halvlek, men resultatet var rättvist. Alla gjorde en bra match men extra plus till ytterbackarna Per Olvmyr och Andreas Nilsson.

Målen: Per Olvmyr (8 min), David Nordström (9 min), Martin Svensson (20 min), Mikael Nyman (21 min), Christian Blom (35 min), Martin Svensson (72 min), Christian Blom (85min)

000416

IFÖ Bromölla IF 1 - 4 Tomelilla IF

Tomelilla IF stod för U-lagets motstånd i premiären hemma på Strandängen. Det verkade som om att man inte begövde kämpa, gå in i närkamper, spela fotboll för att vinna men det behöver man! Man gjorde en mycket blek insats och förlorade med 1-4 (1-1). (Rättvist!) Preminärskytt blev för dagen den "nye" anfallaren Björn Andersson som iskallt kvitterade till 1-1 i första halvlek framspelad av David Nordström. Bäst på plan var fantastiska mittbacken André Karlsson övriga kan bättre. En premiär är inte lätt att spela, och nu kan det bara bli bättre nästa match är mot Ystad IF FF.

Målen: Björn Andersson (25 min)